Skop Kerja Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

lulus exam ptd, lulus peperiksaan ptd, pegawai tadbir diplomatik, rahsia lulus exam ptd, rahsia lulus peperiksaan ptd, tim infokerjaya, tips lulus ptd, tips ptd

Skop Kerja Pegawai Tadbir Diplomatik ini kami merujuk kepada blog rujukankerjaya.com.

Pegawai PTD bertugas pada skop pengurusan tinggi pengurusan. Senarai tugas mereka mempunyai skop yang mendalam dan terlibat secara langsung dalam merancang, menggubal dan melaksanakan dasar-dasar awam pengurusan negara. Sebab itu proses tapisan dan laluan jawatan ini lebih sukar berbanding jawatan yang lain.

Jawatan ini untuk tahun 2014 harus melalui satu peringkat tapisan lantikan yang dinamakan Kadet PTD. Dalam peringkat ini mereka perlu menduduki dan lulus Diploma Pengurusan Awam (DPA). Program ini wajib diambil oleh semua Kadet PTD dan ianya mengambil masa selama 7 bulan.

Semua ini adalah persediaan untuk mereka bersedia untuk menjalankan tugas dalam skop kerja pegawai tadbir diplomatik iaitu merancang, mengurus dan melaksanakan dasar.

Bidang Tugas Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

Dirangkumkan, ada lapan (8) bidang tugas Pegawai Tadbir Diplomatik ini. Seperti yang ditetapkan pegawai PTD terlibat secara terus kepada;

  • Pengurusan Sumber Manusia dan Pembangunan Organisasi
  • Pengurusan Kewangan
  • Keselamatan dan Pertahanan Negara
  • Pengurusan Teknologi Maklumat
  • Perancangan dan Pentadbiran Sosial/Infrastruktur
  • Pentadbiran dan Pembangunan Wilayah/Perbandaran/Tanah/Daerah/Tempatan
  • Pengurusan Ekonomi
  • Hubungan Antarabangsa dan Hal Ehwal Luar Negeri

Jika anda mendapat panggilan ke peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik, pastikan ambil peluang ini dan cuba buat persediaan yang rapi. Persediaan perlu kerana anda harus tahu yang persaingan untuk jawatan ini amat tinggi dan ianya menjadi idaman majoriti graduan. Lihat sahaja tugas pegawai tadbir dan diplomatik ini dan bagaimana ianya meletakkan penjawatnya pada status panjawat awam tertinggi.

Pastikan anda dapatkan panduan di sini: Download Rujukan Dan Nota Exam PTD  di sini –> Klik Sini 

Nota kecil: Jika terdapat sebarang kemusyikilan mengenai jawatan pegawai tadbir diplomatik ini, sila tinggalkan mesej @ respon anda di dalam post ini. Pihak kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

lulus exam ptd, lulus peperiksaan ptd, pegawai tadbir diplomatik, rahsia lulus exam ptd, rahsia lulus peperiksaan ptd, tim infokerjaya, tips lulus ptd, tips ptd

Adios semua!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s